Halloween-tunnelmaa: 7 kirjaa ja elokuvaa, jotka saavat ihokarvat pystyyn

22. lokakuuta 2021

Kun kurpitsat alkavat virnuilla katujen varsilla, tietää Halloweenin olevan lähellä :)

Jos tämä ei saa sinua vielä tunnelmaan, ei syytä huoleen! Tiedämme, kuinka hoitaa tilanne pikaisesti oikean mielialan luomiseksi.

Nämä seitsemän kirja- ja elokuvasuositusta kuuluvat kauhugenren parhaimmistoon, ja sopivat täydellisesti Halloween-ajan viihteeksi.

Hohto

Yksi Stephen Kingin suosituimmista romaaneista, joka on saavuttanut kulttistatuksen Kubrickin elokuva-adaptaation ansiosta. Tarina hulluuteen vaipuvasta kirjailijasta valtavassa, tyhjässä hotellissa ei tylsistytä koskaan!

Uhrilampaat

Vain ihmiset pystyvät yliluonnollisia voimiakin kauheampiin tekoihin. Sarjamurhaajasta kertova kirja on todella taidokkaasti kirjoitettu, mutta siihen perustuva Anthony Hopkinsin elokuva ei ole yhtään sen huonompi.

Dracula

Ajaton klassikko! Maailman kuuluisimman vampyyrin tarina on ehdoton lukukokemus kaikille kauhun ystäville. Halloween on täydellinen aika unohtaa hyvännäköiset teinivampyyrit ja palata oikeasti verenjanoiseen alkuperäishahmoon.

Ring

Koji Suzukin romaanista tehty elokuva-adaptaatio nousi oikeaksi kulttihitiksi, ja siitä saatiin yksi mieleenpainuvimmista kuvista: Samara. Elokuvan pohjana toiminut kirja ei kuitenkaan ole yhtään sitä kehnompi, vaan voi jopa olla kokemuksena parempi.

Rosemaryn painajainen

Raa'an ja toivottoman ilmapiirin Ira Levinin kirjasta onnistui siirtämään valkokankaille tunnettu Oscar-voittaja Roman Polanski. Niin kirja kuin elokuvakin pelottavat yleisöään karmivalla tarinalla satanismista.

Kauhunkierre

Venetsia, kuolema, haamuja, outoja näkyjä... Daphne du Maurierin kirja ei pelkästään säikäytä, vaan myös kaptivoi lukijansa upealla miljööllä. Sama pätee myös Nicolas Roegin ohjaamaan elokuvaan.

Manaaja

William Friedkinin elokuva pakkomielteestä paholaiseen on yksi elokuvamaailman klassikoista. Itse alkuperäisteoksen kirjoittanut William Peter Blatty toimi elokuvan käsikirjoittajana ja voitti työllään arvostetun Oscar-palkinnon.

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Takaisin
Aa HD