Näin valitset etuvalolla varustetun e-kirjojen lukulaitteen: yhteenveto malleista ja hyödyllisiä vinkkejä

2. maaliskuuta 2020

Nykyaikaisten e-kirjojen lukulaitteiden näytöt ovat lähes kuin paperikirjan sivuja: ne ovat silmäystävällisiä eivätkä heijasta auringonvalossa. Tästä on kiittäminen E Ink -teknologiaa. E-kirjojen lukulaitteet mahdollistavat lukemisen missä ja milloin tahansa. Yksi kätevistä ominaisuuksista on perinteinen näytön etuvalo tai SMARTlight-toiminto.

Ajattele, kuinka monesti olisit halunnut lukea yöllä tai huonossa valaistuksessa. Esimerkiksi julkisessa kulkuneuvossa, leirintäalueella tai hämärässä kahvilassa. Tällaisissa tilanteissa etuvalolla tai edistyksellisemmällä SMARTlight-toiminnolla varustetut e-kirjojen lukulaitteet ovat korvaamattomia.

Onko etuvalolla varustettu e-kirjojen lukulaite turvallinen silmille?

Älypuhelinten, tablet-laitteiden ja tietokoneiden näyttöjä ei ole suunniteltu pitkäkestoiseen lukemiseen, ja ne säteilevät valoa jatkuvasti. E Ink -näytön etuvalo voidaan sen sijaan sammuttaa kokonaan, jos valoa on muuten riittävästi.

E-kirjojen lukulaitteiden LEDit on sijoitettu kotelon kehyksen alle, joten valo tulee näytön suuntaisesti eikä kasvoihin päin kuten älypuhelimissa. Siksi tätä valoa kutsutaan e-kirjojen lukulaitteissa yleensä etu- eikä taustavaloksi. Tämä rasittaa silmiä huomattavasti vähemmän ja tekee e-kirjojen lukulaitteen etuvalosta paljon silmäystävällisemmän jopa himmeimpään älypuhelimen näyttöön verrattuna.

Tavallinen etuvalo vai SMARTlight?

Tavallisella etuvalolla varustettujen laitteiden näyttö on tasaisesti valaistu, ja näytön kirkkautta on helppo säätää.

SMARTlight-toiminnolla varustetuissa PocketBookin e-kirjojen lukulaitteissa näytön kirkkaus ja värilämpötila muuttuvat automaattisesti vuorokaudenajan ja ihmisen biorytmien mukaan. Kirkkautta ja värilämpötilaa voi säätää myös manuaalisesti pyyhkäisemällä näytön laitaa sormella, eikä lukemista tarvitse keskeyttää. SMARTlightin lämmin keltainen valo on ihanteellinen lukemiseen ennen nukkumaanmenoa, kun taas sen kylmä valkoinen valo sopii päivällä lukemiseen.

Valitset itse, kumman tyyppinen PocketBookin e-kirjojen lukulaite sopii tarpeisiisi paremmin: tavallisella etuvalolla vai SMARTlight-toiminnolla varustettu. Molemmat tarjoavat täydellisen lukuelämyksen kaikissa olosuhteissa.

Etuvalolla varustetut PocketBookin e-kirjojen lukulaitteet: mikä sopii juuri sinulle?

Lähes kaikissa myynnissä olevissa PocketBook-laitteissa on perinteinen etuvalo tai SMARTlight. Kussakin mallissa on kuitenkin eri ominaisuuksia erilaisten käyttäjien tarpeisiin. Mikä e-kirjojen lukulaite siis kannattaa valita?

Laitteet, joissa on tavallinen etuvalo:

  • PocketBook Basic Lux 2 – perustason e-kirjojen lukulaite, jossa on uusin E Ink Carta™ -näyttö, 19 kirjatiedostomuodon (ja 4 kuvatiedostomuodon) tuki sekä muistikorttipaikka.
  • PocketBook Touch Lux 4 – erittäin kevyt ja tyylikäs kosketusnäytöllä varustettu e-kirjojen lukulaite, joka on saanut kansainvälisen Red Dot Award -palkinnon.

SMARTlight-teknologialla varustetut laitteet:

  • PocketBook Touch HD 3 – yksi suosituimmista malleistamme. Vesitiivis kaksiytiminen e-kirjojen lukulaite, jossa on E Ink Carta™ -kosketusnäyttö ja Bluetooth.
  • PocketBook InkPad 3 – erittäin suorituskykyinen laite, jossa on suuri 7,8 tuuman kosketusnäyttö, 19 kirjatiedostomuodon tuki ja muistikorttipaikka.
  • PocketBook InkPad 3 Pro – e-kirjojen lukulaite suurella 7,8 tuuman näytöllä, vesisuojauksella ja kaksiytimisellä suorittimella.
  • PocketBook InkPad X – e-kirjojen lukulaitteiden lippulaivamalli, jossa on todella suuri 10,3 tuuman kosketusnäyttö, Bluetooth, äänitiedostojen tuki ja 32 Gt:n sisäinen muisti. Se on kenties markkinoiden paras etuvalolla varustettu e-kirjojen lukulaite.

Valitsitpa minkä tahansa mallin, takaamme tuotteidemme moitteettoman laadun. Nauti lempikirjoistasi PocketBookin e-kirjojen lukulaitteen näytöltä.

Takaisin
Aa HD